Et av mine meir seriøse bidrag til verden e desse gode kjeksa med masse sjokolade og hasselnøtter. Og HER e mi hemmelege oppskrift:
250 g mjukt smør
2 1/2 dl kvitt sukker
2 1/2 dl brunt sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
7,5 dl mjøl
1 ts natron
172 ts salt
250 g lys kokesjokolade
2,5 dl hasselnøtter
Hakk nøtter og sjokolade.
Skjær smøret i terningar og ha det i ein bakebolle.
Ha i sukkeret.
Piskepiskepiske.
Tilsett eggene og pisk dette luftig.
Bland alle tørre ingredienser (iiiikkje sjokolade og nøtter).
Ha disse over i bollen litt om gangen og pisk heilt til deigen begynner å bli fast.
Hell då deigen over på disken og kna den sammen der.
Ca. sånn her skal den se ut då.
Elt inn nøtter og sjokolade litt og litt.
Rull ut til to pølser.
Pakk disse inn i brødposer som e revet opp til firkanta.
Frakt disse på armen bort til kjøleskapet, slik at dei ikkje blir ødelagte.
La dei ligge i kjøleskapet øve natte. Da gjør ingenting om du ikkja har kalkun. Heilt sant.
Ta dei ut av plastikken og skjær 1/3 cm tjukke skiver.
Legg cookiesene på brett og steik dei midt i ovnen ved 180 grader i 8-10 min. Dei skal ikkje bli for gyldne.
Ta dei over på ei rist og avkjøl før du legg dei i kakeboksa. Bjuda gjerna på lite kaffe attåt.
I byrjinga var der ein blogg. No er der mange. Dette er ein av dei.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
2 kommentarer:
172 ts salt?
Blir ikkje da litt mykje? ;) hihi
Haha XD.. Eg meine 1/2 :P
Legg inn en kommentar